4.6.1 Inleiding

Voor het aansluiten van kranen op het elektriciteitsnet gelden regels zoals omschreven in de installatievoorschriften in de NEN 1010. Aanvullingen vanuit regionale elektriciteitsleveranciers kunnen van toepassing zijn.

Verder zijn in dit hoofdstuk praktische ervaringen opgenomen evenals eisen gesteld aan de monteur die de aansluiting verzorgt.

Elektrische apparaten die in of aan de kraan gemonteerd zijn en niet tot de kraan zelf behoren, kunnen tevens onder het regime van de NEN 3140 vallen. Voorbeelden hiervan zijn lichtreclame, bouwverlichting en laadapparatuur voor portofoons.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DISCLAIMER

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desalniettemin kunnen er zich onjuistheden of onvolkomenheden voordoen. Meer ...

AUTEURSRECHTEN

Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming de inhoud van de site over te nemen, te vermenigvuldigen etc. Meer ....

VRAGEN / OPMERKINGEN?

Heeft u vragen, opmerkingen of wenst u meer informatie over de Richtlijn Torenkranen? Neem dan contact op met Bouwend Nederland / Zoetermeer.