8.1.1 Compleetheid

Bij de kraan moet een kraanboek aanwezig zijn (Warenwetbesluit machines art. 6f); inspecteurs van de Inspectie SZW kunnen dit opvragen. De vorm van dit kraanboek is niet voorgeschreven. In Nederland is het gebruikelijk het gele kraanboek van de SDU hiervoor te gebruiken. Ook een kraanboek in een digitale vorm is toegestaan. In alle gevallen gaat het erom dat een Inspecteur het kraanboek bij de kraan in moet kunnen zien zonder dat hij daar zelf hulpmiddelen voor bij zich moet hebben.

Het kraanboek moet volledig zijn ingevuld, zowel de eerste pagina's met identificatie en inschrijven van de keuring voor eerste ingebruikname, als de pagina's voor staalkabels en – achter in het boek – de diverse kraanspecificaties.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DISCLAIMER

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desalniettemin kunnen er zich onjuistheden of onvolkomenheden voordoen. Meer ...

AUTEURSRECHTEN

Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming de inhoud van de site over te nemen, te vermenigvuldigen etc. Meer ....

VRAGEN / OPMERKINGEN?

Heeft u vragen, opmerkingen of wenst u meer informatie over de Richtlijn Torenkranen? Neem dan contact op met Bouwend Nederland / Zoetermeer.