9.2 Opstellingskeuring,

Arbobesluit Artikel 7.4a

Bij elke nieuwe opstelling moet de kraan en indien aanwezig de machinistenlift worden gekeurd voordat deze in bedrijf wordt genomen. Deze keuring moet door een deskundige worden uitgevoerd. De wetgever heeft niet vastgelegd hoe deze deskundigheid wordt gevormd. Indien de eigen technische dienst beschikt over een of meerdere personen die op de hoogte zijn van de constructie, de bouw en het gebruik van een kraan en machinistenlift, kan deze de keuring in eigen regie uitvoeren.

Door het inschakelen van een “ aangewezen keuringsinstantie (CBI)”, als deskundige, zijn onafhankelijkheid en deskundigheid gewaarborgd.

De deskundige dient gebruik te maken van certificatieschema (‘s). voor hijskranen en machinistenliften die kunnen worden gedownload bij de Stichting TCVT (https://www.tcvt.nl/upload/certificaten/WSCS-Keuren-Hijskranen-01-01-2013.pdf).
 

PRAKTISCHE INFORMATIE

DISCLAIMER

Deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Desalniettemin kunnen er zich onjuistheden of onvolkomenheden voordoen. Meer ...

AUTEURSRECHTEN

Het is niet toegestaan om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming de inhoud van de site over te nemen, te vermenigvuldigen etc. Meer ....

VRAGEN / OPMERKINGEN?

Heeft u vragen, opmerkingen of wenst u meer informatie over de Richtlijn Torenkranen? Neem dan contact op met Bouwend Nederland / Zoetermeer.